Zemřel pan Václav Kratochvíl

Dne 25. 04. 2014 tragicky zahynul ve věku 72 let vynikající cvičitel Václav Kratochvíl z Keblic na Litoměřicku. Zemřel při výcviku německého krátkosrstého ohaře, plemene, jehož výcviku se věnoval po celý svůj život. Byl majitelem chovatelské stanice „ z Keblouky „ z níž vyšlo mnoho výborných NKO.

Výborný cvičitel dosahoval nadprůměrných výsledků se svými NKO. První známou fenou se stala Žofka z Radimku, kterou vedl na MKP v roce 1980. V roce 1982 vyhrál MRK v Rokycanech a MKP v Jičíně, se psem Alanem z Lukavských strání, z chovu jeho dlouholetého kamaráda Josefa Hendla. V roce 1984 v Třebíči vyhrál MKP se psem Aranem z Točánku z chovu dalšího kamaráda Daniela Křivana. V roce 1990 vedl Alku z Jelče na MKP v Rakovníku. V roce 2002 na MKP v Olomouci s fenou Ajša z Mšených lázní skončil na druhém místě. Pro letošní rok na MRK a MKP připravoval fenu Eimy z Břízské cihelny.

Dvakrát vyhrál Memoriál Dr. Ing. Steinitze – v roce 1984 s Aranem z Točánku a v roce 2010 s Astou z Keblouky. MFV vyhrál v roce 1986 se psem Gero z Poděbradské roviny.

Byl dlouholetým předsedou kynologické komise OMS v Litoměřicích, členem KK při ČMMJ v Praze. V letech 1978 – 1993, tedy celých patnáct let, zastával funkci předsedy Klubu chovatelů krátkosrstých ohařů s působností v celém Československu. V našem Klubu krátkosrstý ohař zastával po krátkou dobu funkci poradce chovu.

Čest jeho památce!

Ing. Václav Vlasák

 

Translate »
Přejít nahoru